webpaz logo
جستجو

نان سیمیت

مواد لازم :
شکر : 2 قاشق غذاخوری خمیر مایه : 2 قاشق چایخوری تخم مرغ : 1 عدد آرد : 3 لیوان روغن مایع : 4 قاشق سوپخوری نمک : 1/2 قاشق چایخوری شیر : 1/2 لیوان آب : 1/4 پیمانه روغن : برای چرب کردن ظرف (مقداری) شیره انگور و آب : از هرکدام 1/3 پیمانه(برای خیساندن خمیر) کنجد : به میزان لازم سیاهدانه : به میزان لازم زیره : در صورت تمایل

دوستان خوبم این دستور یک نان ترکیه ای خوشمزه و عالیه که می تونید در خونه تهیه کنید و در وعده صبحانه میل بفرمائید. این نان از اون دسته از نون های خوشمزه ای هست که همه عاشقش میشن. به خصوص اگر با زیره و کنجد و سیاه دونه درست بشه که دیگه محشره.پیشنهاد میکنم حتما یکبار این نان را تهیه کنید و در کنار اعضاء خانوادتون از اون لذت ببرین.smile در مرحله اول  فر را روی دمای 190 درجه سانتی گراد تنظیم نمائید و اون رو روشن کنید. مواد اولیه رو در محیط آشپزخونه قرار بدین تا به دمای محیط برسن و بعد داخل سینی فرتون کاغذ روغنی بندازین. حالا نوبت اینکه خمیرتون رو به عمل بیارین. در مرحله دوم یک قاشق شکر رو با آب ولرم مخلوط کنید و بعد خمیر مایه رو به اونها اضافه کنید.

به مدت 15 دقیقه صبر کنید تا خمیر مایه به عمل بیاد. در مرحله سوم داخل یه ظرف شکر، تخم مرغ و روغن مایع یا زیتون رو همره با شیر و نمک را با هم مخلوط کنید. بعداز اون هم خمیر مایه ای که به عمل آمده  به موادتون اضافه کنید. در مرحله چهارم  آرد را کم کم به مواد اضافه کنید تا یه خمیری بدست بیاد که  چسبندگی کمی داشته باشه. نکته مهم درست کردن انواع نون ها همینه. بعد از اینکه خمیر استراحت بکنه این چسبندگی و گیر از بین میره. نگرانش نباشین. متاسفانه بعضی از خانم ها اینقدر آرد رو به خورد خمیرشون میدن که خمیرشون سنگین میشه و نمیتونه پف لازم رو داشته باشه و نهایتا نونشون سنگین و خمیری میشه. در مرحله پنجم دستتون رو کمی چرب کنید و خمیر را به مدت 10 تا 15 دقیقه ورز بدید.

خمیر شما باید کاملا یکدست و براق بشه. اگر که میخواین با خمیرگیر همزن خمیر رو آماده کنید، تا جایی آرد به موادتون اضافه کنید که خمیر به سر خمیر گیر همزنتون گیر کنه و از جداره های ظرف جدا بشه. خوب دوستان گلم حالا نوبت اینکه به خمیر استراحت بدیم. یه کاسه رو چرب کنید و خمیرتون رو برای استراحت داخلش بزارین. روی اون رو با سلفون بپوشونید و به مدت 1 ساعت استراحت بهش بدین. در مرحله ششم  بعد از اینکه خمیر به عمل اومد کمی پف خمیر رو بگیرید. بعد از خمیرتون چانه هایی به اندازه یک نارنگی کوچک یا حدود 100 گرم جدا کنید ، خمیرتون رو روی سطح کار به صورت نواری بلند و میله ای در بیارین. بعد از اینکه خمیر لوله ای شد اون رو به شکل U انگلیسی در بیارین و مثل گیس تابش بدین و دو طرفش رو به هم وصل کنید.

در مرحله هفتم باید مواد خیساندن خمیر رو آماده کنید. آب و شیره انگور رو با هم دیگه مخلوط کنید. خمیر رینگی کنید و داخل این مواد قرار بدین ، بعد از داخل مواد بیرون بیارین و داخل کنجد و سیاهدونه و زیره در صورت تمایل  بغلطانید و بعد اون رو داخل سینی فر قرار بدید. در مرحله هشتم بهتره بعد از اینکه همه چونه ها  آماده شدن یه پارچه ای رو روی اونا قرار بدین و اجازه بدین به مدت 20 دقیقه دیگه استراحت کنن. در آخر هم سینی رو داخل فر گرم بزارین و 30 دقیقه زمان بدین تا نان ها بپزن. من هر کدام از خمیرها رو 120 بار رو تخته زدم ، خیلی خسته شدم ولی ارزششو داشت چون نهایتا نونها خیلی ترد شدن. عزیزان امیدوارم این نان خوشمزه رو درست کنید و از اون لذت ببرین.

نان سیمیت

آخرین آموزش ها
برترین ها