سمبوسه پاییزی
به نام خدا
سلام به هاراجی های خوش ذوق ... و خلاق ...
ابتدا سیب ها را شسته و پوست می گیریم و آن ها را نگینی خرد کرده و در داخل قابلمه مناسبی می ریزیم و آن را آماده کنار می گذاریم.
سرکه سیب را در داخل ظرف مناسبی می ریزیم و سپس آن را روی حرارت با شعله متوسط می گذاریم تا به جوش آید بعد شکر قهوه ای را اضافه نموده و مدام هم می زنیم تا شکر قهوه ای کاملا در سرکه سیب حل شود.
بعد در ادامه سیب خرد شده را اضافه می کنیم و هم می زنیم تا خرده های سیب کاملا در محلول غوطه ور شوند.
بعد از 5 الی 8 دقیقه جوشیدن کره و پودر دار چین را اضافه می کنیم و مواد را زیر و رو کرده و هم می زنیم تا مواد اضافه شده با سایر مواد قبلی خوب کاملا ترکیب شوند.
( کره باعث می شود که خرده های سیب زود تر پخته و نرم تر شوند).
بعد در ادامه وقتی که خرده های سیب پخته و شیره آن لعاب دار و تیره رنگ شد نمک و وانیل را اضافه می کنیم و مواد را خوب زیر و رو کرده و هم می زنیم تا کاملا مواد اضافه شده با سایر مواد قبلی ترکیب شوند.
سپس یک ملاقه از شیره را در داخل ظرف دیگری می ریزیم و آن را خنک می کنیم سپس نشاسته ذرت را به آن اضافه کرده و خوب هم می زنیم تا کاملا با هم مخلوط شوند بعد مایه حاصل را به مواد مخلوطی قبلی اضافه می کنیم و چند بار خوب هم زده بعد از 5 دقیقه جوشیدن حرارت را خاموش کرده و آن را آماده کنار می گذاریم.
تخم مرغ را در داخل ظرف مناسبی شکسته و با هم زن دستی خوب هم زده تا سفیده و زرده تخم مرغ با هم کاملا ترکیب شده و مایه روان و زرد رنگی حاصل شود.
فر را روشن می کنیم و دمای آن را روی 180 درجه سانتی گراد تنظیم کرده تا گرم شود.
حال در ادامه خمیر هزارلا را به شکل مربع در اندازه های 20 در 20 سانتی برش می زنیم.
بعد روی سطح تمیزی مقداری آرد پاشیده و به نوبت خمیر های برش خورده را روی سطح گذاشته و با فرچه مخصوص آشپزی دور تا دور خمیر به تخم مرغ زده شده آغشته می کنیم.
سپس مقداری از سیب پخته شده را با قاشق وسط خمیر می ریزیم.
بعد در ادامه مانند تصویر زیر دو تا از گوشه های رو در رو را روی هم گذاشته و مثل مثلث تا می کنیم.
سپس با نوک چنگالی دور تا دور مثلث را شکل می دهیم.
بعد روی خمیر ها را با فرچه تخم مرغ زده شده می مالیم و روی آن ها را مقداری شکر با قاشق غذا خوری می ریزیم.
حال در ادامه با چاقوی تیزی روی خمیر ها را برش ضربدری کوچکی می زنیم تا هنگام پخت بخار آن ها خارج شده و سمبوسه ترد شود.
بعد در آخر در داخل سینی فر کاغذ روغنی پهن می کنیم و خمیر ها را مرتب می چینیم و سینی را در داخل فر گرم شده به مدت 20 الی 25 دقیقه می گذاریم تا رنگ سمبوسه ها قهوه ای روشن شده و طلایی شوند.
سپس بعد از زمان مقرر سبنی فر را بیرون آورده و سمبوسه ها را روی طوری فلزی می چینیم تا از حرارت آن ها کاسته شود بعد در داخل ظرف سرو گذاشته و همراه خانواده محترم به عنوان یک میان وعده عالی و مغذی میل کنید.
نوش ... جان ...
در مراحل پایانی به جای شکر معمولی در صورت دلخواه می توانید پودر قند روی خمیر های سمبوسه بریزید تا مزه دار شوند.
هم چنین می توانید به جای کره معمولی از مارگارین استفاده کنید.