کراکت مرغ
از جمله غذاهای خوشمزه و لذیذ که بیشتر حالت غذای فینگر فودی دارد و بسیار آسان و راحت و در زمان بسیار اندک با مرغ درست می شود ، کراکت مرغ می باشد. این غذای خوشمزه بعنوان شام و یا پیش غذا در مهمانی ها و مجالس قابل تهیه است و بسیار مورد علاقه کودکان می باشد. این غذا از مرغ و تخم مرغ وقارچ و . . . تهیه می شود و در پودر سوخاری غلتانیده و در روغن سرخ می شود. کراکت ها انواع مختلفی دارند و کراکت مرغ یکی از خوشمزه ترین انهاست. توجه شود که سس کراکت مرغ در طعم دهی به آن و خوشمزه شدن آن نقش مهمی دارد. برخی فراد در تهیه کراکت مرغ از سیب زمینی هم استفاده می کنند که اختیاری است.
ابتدا در شروع 400 گرم سینه مرغ را می شوریم و پاک می کنیم. سپس آن را آبپز می کنیم. برای این کار داخل یک قابلمه را پر از آب می کنیم و سینه مرغ را داخل آن می اندازیم و برای اینکه بوی ضخم مرغ گرفته شود به داخل قابلمه 1 عدد پیاز خرد شده و 4 قاچ شده و 1 ساقه کرفس ریز شده همراه با نمک و فلفل و زردچوبه می ریزیم و قابلمه را روی شعله گاز می گذاریم و زیر شعله را روشن می کنیم . ابتدا شعله را زیاد می کنیم وقتی آب جوش آمد درب قابلمه را می بندیم و شعله گاز را کم می کنیم و اجازه می دهیم تا مرغ بپزد. در انتها وقتی مرغ پخت باید حدود تقریبا 2 قاشق آب درون قابلمه باقی مانده باشد. آب مرغ را برای مراحل بعدی لازم داریم و آن را دور نمی ریزیم.
سپس در این مرحله وقتی مرغ پخت ان را از قابلمه خارج می کنیم و اجازه می دهیم تا مرغ سرد شود. آب مرغ را از صافی عبور می هیم تا پیازها و ... از آب مرغ جدا شود و آب مرغ صاف شده را کنار می گذاریم. سپس مرغ سرد شده را با چرخ گوشت چرخ می کنیم و مرغ چرخ شده را در داخل یک کاسه می ریزیم .
سپس در این مرحله 300 گرم قارچ را با اب می شوریم و با چاقو به صورت خیلی ریز، خرد می کنیم . داخل یک تابه کمی کره می ریزیم و قارچها را در کره سرخ می کنیم و تفت می دهیم . قارچ خرد شده را به کاسه حاوری مرغ چرخ شده اضافه می کنیم.
سپس در این مرحله سس ویژه غذا را تهیه می کنیم. برای تهیه سس ابتدا داخل یک قابلمه 1 قاشق غذاخوری آرد را می ریزیم و آن را با کمی کره تفت می دهیم و مخلوط می کنیم و حالا شیر را به تابه اضافه می کنیم و مرتب هم می زنیم تا گلوله نشود و سپس نمک و فلفل را به مقدار کافی به مواد اضافه می کنیم و سپس آب مرغ را همراه با 3 عدد زرده تخم مرغ داخل تابه می ریزیم و موادرا خوب با هم قاطی می کنیم. اکنون سس ما آماده است.
سپس در این مرحله سس تهیه شده در مرحله پیش را به کاسه حاوی مرغ چرخ شده و قارچ خرد شده اضافه می کنیم. کمی جعفری نیز به مواد اضافه می کنیم و مواد را خوب باهم مخلوط می کنیم . مایه کراکت باید کمی سفت باشد. اگر مایه کراکت مرغ شل بود کمی آرد یا نان خشک به آن اضافه می کنیم.
سپس در این مرحله گلوله هایی به اندازه تقریبی یک تخم مرغ از مایه کراکت اماده شده در مرحله قبل بر می داریم . روی یک سطح صاف کمی پودر سوخاری می ریزیم و گلوله ها را روی پودر سوخاری می غلتانیم و به اندازه استوانه ای به اندازه انگشت و به طول تقریبا 4 سانتی متر در می آوریم. بعد از غلتانیدن کراکت در پودر سوخاری ، آنها را در یک کاسه حاوی سه عدد تخم مرغ هم زده می غلتانیم و به تخم مرغ اغشته می کنیم.
سپس داخل یک تابه روغن مایع می ریزیم و کراکتها را در روغن سرخ می کنیم تا طلایی شود. وقتی کراکتها سرخ شدند آنها را از روغن بیرون می آوریم و در یک ظرف می چینیم. کراکت را همراه با سس کچاب و سبزیجات تزیین می کنیم. کراکت را برای وعده غذایی شام و یا میان وعده میل می کنیم. نوش جان.