webpaz logo
جستجو

نان خرمایی

مواد لازم :
شیر : یک پیمانه شکر : 100گرم خمیر مایه : یک و نیم قاشق چای خوری نمک : یک پنس کره : 30گرم تخم مرغ : 2عدد آرد سفید : 400گرم خرما : 25عدد گلاب : یک چهارم پیمانه پودر دارچین : به مقدار لازم پودر زنجبیل : به مقدار لازم پودر کاکائو : به مقدار لازم کنجد : به مقدار لازم خامه : یک قاشق چای خوری


ابتدا خمیر مایع رو عمل میاریم و می ذاریم تا فعال بشه. ابتدا شیر رو می ذاریم روی حرارت تا گرم بشه. باید شیر ولرم باشه و دست رو نسوزونه. وقتی شیر به دمای مناسب رسید از روی حرارت برش می داریم و یک قاشق چای خوری از شکر مون رو بر می داریم و توش حل میکنیم. وقتی شکر حل شد حالا خمیر مایه رو بهش اضافه می کنیم و کمی هم می زنیم تا تقریبا خمیر مایه هم توی شیر حل بشه.

 کره رو از قبل از یخچال در میاریم و می ذاریم توی محیط بمونه تا نرم بشه. حالا شکر رو به کره نرم شده اضافه می کنیم. با هم زن با سرعت بالا به مدت پنج دقیقه هم می زنیم تا بافتش پوک و نرم بشه. وقتی به بافت مورد نظرمون رسیدیم حالا یه دونه تخم مرغ رو بهش اضافه می کنیم و هم می زنیم تا خوب با هم ترکیب بشن و مخلوط یک دستی به ما بده.

وقتی که خمیر مایع مون به عمل اومد و کف کرد حالا خمیر مایع رو به مخلوط کره و تخم مرغ مون اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم تا یک دست و خوب ترکیب بشه. آرد و نمک مون رو سه بار خوب الک می کنیم تا بافتش یک دست بشه و گلوله ای توش نداشته باشه. حالا آرد رو در چند مرحله به مواد مون اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم. آرد رو تا حدی به مواد خمیر اضافه می کنیم که خمیر قابل کار کردن باشه و به دست نچسبه. خمیر رو روی سطح کار آرد پاشی شده قرار می دیم و خوب ورز می دیم تا خمیری لاستیکی و نرم و لطیف داشته باشیم و به صورت جزئی به دست می چسبه. بعد از ورز دادن حسابی خمیر رو توی یه ظرف مناسب چرب شده قرار می دیم و روش رو می پوشونیم و می ذاریم توی یه جای گرم تا خمیر مون استراحت کنه و حجمش دو برابر بشه.


برای تهیه مواد میانی نون مون خرماها رو پوست می کنیم و هسته شونو جدا می کنیم. خرما ها رو توی ماهی تابه با کمی کره تفت می دیم و با پشت قاشق له می کنیم. دارچین و زنجبیل و کمی پودر کاکائو بهش اضافه می کنیم و هم می زنیم. حالا خرما ها رو می ریزیم توی غذا ساز و گلاب رو بهش اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم تا به یک خمیر خرمایی برسیم. خمیر خرمایی رو می ذاریم کنار تا خمیر نون مون آماده بشه.

وقتی که خمیر مون خوب ور اومد و حجمش دو برابر شد با دست چرب کمی ورز می دیم تا کمی از پف خمیر بخوابه. خمیر رو به چند قسمت تقسیم می کنیم. یک قسمت رو گرد و چونه می کنیم بعد پهنش می کنیم. حالا کمی از مواد خمیر خرمایی مون بر میداریم و روی خمیر می ریزیم و پخش می کنیم. نباید از دایره درست شده بیرون بزنه.  دوباره خمیر رو جمع می کنیم و حالت چونه درش میاریم. بعد روی میز کار کمی فشار می دیم تا پهن بشه. بعد با چاقوی تیر برش هایی اطرافش ایجاد می کنیم. نون ها رو توی سینی فر قرار می دیم.

نان خرمایی

روی نون خرمایی ها رو با یه حوله گرم به مدت سی دقیقه می کشیم تا بمونه و حجمش دوباره بیشتر بشه. بعد از سی دقیقه روی نون ها رو بر میداریم و رو مال می زنیم.

نان خرمایی

یک دونه تخم مرغ رو توی ظرف مناسب می شکنیم و خوب هم می زنیم تا یک دست بشه. خامه رو بهش اضافه می کنیم و هم می زنیم تا کاملا یک دست بشه. بعد با قلمو روی نون خرمایی رو مال می زنیم. کمی کنجد می ریزیم. فر رو از قبل با دمای صد و هشتاد درجه سانتی گراد گرم می کنیم.

نون خرمایی رو توی فر به مدت سی دقیقه قرار می دیم تا بخوبی بپزه و روش طلایی بشه.



بعد از سپری شدن مدت زمان لازم برای پخت نان سینی رو از فر در میاریم و می ذاریم تا کمی از دمای نون مون بیوفته بعد توی ظرف مناسب قرار می دیم و با چایی سرو می کنیم. 

 

 

آخرین آموزش ها
برترین ها
ظرف تنقلات طرح کفشدوزک ۶۹/۰۰۰