webpaz logo
جستجو

فلافل

اگر از طرفداران فلافل جنوبی هستید این دستور آشپزی مخصوص شماست. همه میدانیم که غذای خانگی کیفیت و عطر و طعم خاص خودش را دارد پس بیایید یکبار برای همیشه طرز تهیه فلافل خانگی را یاد بگیریم. گرچه برای ما فلافل اهوازی و فلافل آبادانی آشناست، این غذا غذای معروف و دوست داشتنی خاورمیانه است که در کشورهای عربی ریشه دارد. در ضمن به غیر از فلافل ساده یعنی مدل ستنی  یا کلاسیک این غذا که قصد داریم آن را آموزش دهیم انواع دیگری مانند فلافل چغندر ، فلافل هویج و فلافل سویا نیز دارد. این غذا برای گیاهخواران و همچنین کسانی است که یک رژیم غذایی سالم و مقوی میخواهند عالی است. پس پیش به سوی تهیه فلافل بندری خوشمزه و هیجان انگیز…

مواد لازم :
نخود 2 پیمانهپیاز 1 عددسیر 4 حبهآرد نخودچی 4 قاشق چایخوریپودر زیره 1 قاشق چایخوریپودر تخم گشنیز 1 قاشق چایخوریجعفری خرد شده 1/2 پیمانهتخم مرغ 1 عددآبلیمو و نمک و فلفل مقداری

مدت زمان آماده سازی : ۱۵ دقیقه

مدت زمان پخت : ۲۰ دقیقه

زمان کل : ۳۵ دقیقه

برای : ۴ نفر

تصویر

 

تصویر فلافل آبادان

 

طرز تهیه فلافل

 

مرحله اول:

نخود را به مدت 6 الی 12 ساعت بخیسانید. در این مدت چندین بار آب آن را عوض کنید تا نفخ نخود برود. همچنین میتوانید به آب آن کمی نمک اضافه کنید یا نخود ها را بپزید تا زودتر آماده شوند.

 

تصویر

 

 مرحله دوم:

نخود خیس خورده را داخل غذاساز یا مخلوط کن بریزید. پیاز خرد شده، سیر، جعفری خرد شده، پودر زیره، تخم گشنیز یا پودر سیاهدانه، آبلیمو، آرد نخود چی، نمک و فلفل را اضافه کنید و خوب بزنید تا مایه یکدست شود اما خیلی ریز نشود و حالت خمیری داشته باشد. همچنین میتوانید نخود خیس خورده را 2 بار چرخ کنید و مواد دیگر را به آن اضافه کنید و ورز دهید.

 

تصویر

 

مرحله سوم:

حالا موادی که آماده نموده اید، باید قابلیت فرم دهی داشته باشند. اگر حس میکنید اینطور نیست میتوانید یک عدد تخم مرغ به مواد اضافه کنید که باعث چسبندگی بیشتر و پفکی تر شدن آن خواهد شد.

خوراک نخود لبنانی با نان پیتا و ماست تند

 

تصویر

 

با دست از مایه فلافل بردارید و به شکل گرد حالت دهید. دست خود را نمدار کنید تا مواد به دستتان نچسبد. برای فرم دهی از قالب مخصوص استفاده کنید. اگر به قالب دسترسی ندارید با قاشق یا اسکوپ ساز هم میتوان به فلافلها شکل داد.

 

تصویر

 

 مرحله چهارم:

داخل قابلمه روغن فراوان بریزید و روی حرارت قرار دهید، پس از اینکه روغن داغ شد فلافلها را داخل روغن بریزید. (روغن باید زیاد باشد تا آنها در روغن شناور بمانند)، پس از اینکه سرخ شدند آنها  را روی دستمال کاغذی بگذارید تا روغن اضافی شان گرفته شود سپس سرو کنید.

 

تصویر

 

یک روش دیگر برای سرخ کردن فلافلها این است که آن ها را گرد تخت به شکل کتلت درآورید و با روغن کمی هر بار یک طرف آن را به مدت پنج دقیقه سرخ نمایید.

 

عکس

 

فلافلهای آماده شده را همراه نان و سبزیجات و سس انبه یا هر سس دلخواه سرو کنید.

 

تصویر

 

نکته ها:

برای بهتر شدن کیفیت، میتوانید مواد را قبل از سرخ کردن به مدت یک الی دو ساعت در یخچال قراردهید.

-فلافل را بهتر است با گوجه فرنگی،خیار، کاهو یا کلم، انواع سس، خیارشور، انواع ترشی به ویژه ترشی بادمجان یا ترشی کلم قرمز سرو کنید.

-میزان تندی این غذا؛ بسته به ذائقه شماست. میتوان از فلفل یا سس های تند استفاده کرد. -از نشانه های یک فلافل خوشمزه و عالی، ترد بودن آن است برای این کار می توانید از یک قاشق چایخوری بیکینگ پودر استفاده نمایید. -به غیر از نخود میتوان از ماش، سیب زمینی، باقلای زرد، بادمجان و عدس استفاده کرد؛ اما در این شرایط مقدار نخود باید قالب باشد.  

 

عکس فلافل

 

آخرین آموزش ها
برترین ها
نگهدارنده درب قابلمه طرح آدمک ۱۹/۰۰۰