شیرینی زنجبیلی
نزدیک کریسمس و سال نومیلادی یکی از شیرینی هایی که در کشورهای خارجی تهیه می شود و به شکلهای مختلف در شیرینی فروشی ها قالب می خورد و فروخته می شود( این شیرینی به شکلهای درخت کریسمس و بابا نوئل و ... خیلی رایج است و خیلی زیاد تهیه می شود) ، شیرینی زنجبیلی است. اکنون که نزدیک کریسمس است بهتر است طرز تهیه شیرینی زنجبیلی را که پر از ادویه های مختلف است و در خیلی از کشورها هنگام سال نومیلادی تهیه می شود را برایتان بنویسم.این شیرینی زنجبیلی با شیرینی های زنجبیلی که در کشور ما و در شهرهای مختلف تهیه می شوند متفاوت است ، اما طرز تهیه ان بسیار آسان و راحت و در زمانی بسیار اندک میسر است .
در این مطلب طرز تهیه شیرینی زنجبیلی را که شامل آرد و زنجبیل و کره منجمد و تخم مرغ و شکر قهوه ای و نمک و شیر و پودر جوز هندی و دارچین و پودر تخم گشنیز و مغز بادام است را برایتان می نویسم و امیدوارم ان را در منزل تهیه کرده و شما نیز در ایام سال نو خودمان و هنگام عید نوروز از این شیرینی برای پذیرایی از مهمانان خود استفاده نمایید و از خوردنشان لذت ببرید.
ابتدا و برای شروع تهیه شیرینی زنجبیلی سراغ ادویه ها می رویم ، 1/4 قاشق چایخوری زنجبیل و نمک و 1/4 قاشق چایخوری جوز هندی و 1/5 قاشق چایخوری دارچین و 1/4 قاشق چایخوری پودر تخم گشنیز مخلوط می کنیم و انها را داخل یک کاسه می ریزیم و با همزن دستی انها را خوب مخلوط می کنیم و هم می زنیم .
سپس 1 پیمانه شکر قهوه ای را به مواد مرحله قبل اضافه می کنیم و شکر را با انها با همزن دستی مخلوط می کنیم.
1 پیمانه کره منجمد را با 1 پیمانه آرد الک شده مخلوط می کنیم و انها را با هم خوب قاطی می کنیم .
سپس مخلوط کره و آرد را به مواد مراحل قبل اضافه می کنیم و با انها مخلوط می کنیم. اکنون خمیر شیرینی ما به همین سادگی اماده است . ان را با دست کمی ورز می دهیم و سپس روی ان را می پوشانیم و ان ر ا برای مدت 1 ساعت در یخچال استراحت می دهیم .
بعد از 1 ساعت استراحت خمیر را از یخچال بیرون می اوریم و ان را با وردنه روی یک سطح صاف و آرد پاشی شده باز می کنیم تا ضخامت خمیر ما به اندازه 2 سانتی متر باشد.
سپس داخل یک سینی فر را کاغذ روغنی قرار می دهیم بطوری که ابعاد کاغذ روغنی از سینی فر بزرگ تر باشد و کاغذ روغنی از اطراف سینی آویزان باشدو بیرون زده باشد. سپس خمیر شیرینی را کف سینی فر می گذاریم .
در این مرحله رومال شیرینی را درست می کنیم و برای رومال شیرینی 1 عدد تخم مرغ را داخل یک ظرف شکسته و به ان نصف پیمانه شیر اضافه می کنیم و انها را با هم خوب قاطی می کنیم تا یکدست شوند و از آن بعنوان مایه رومال استفاده می کنیم . سپس به کمک یک فرچه و یا قلمو از رومال تهیه شده روی تمام سطح خمیر شیرینی زنجبیلی می مالیم.
درمرحله هفتم بادامهای پرک شده را روی خمیر شیرینی می ریزیم و انها را با دست کمی فشار می دهیم تا در سطح شیرینی فرو روند و سپس دوباره روی شیرینی و بادامها را با قلمو کمی از مخلوط تخم مرغ و شیر می مالیم تا بعد از پختن خوشرنگ شود.
سپس سینی چیده شده با شیرینی زنجبیلی را در فر با حرارت 180 درجه سانتی گراد که از 20 دقیقه قبل گرم کرده بودیم برای مدت نیم ساعت قرار می دهیم تا شیرینی ما بپزد و آماده شود.
سپس وقتی شیرینی پخت سینی شیرینی را از فر بیرون می آوریم و بعد از سرد شدن شیرینی ها انها را با چاقو برش می زنیم و در یک ظرف مناسب قرار می دهیم و بعنوان عصرانه ای مقوی با مزه ای جدید همراه با چای و یا قهوه آن را میل می کنیم و می خوریم. نوش جان.