webpaz logo
جستجو

نان صنعتی

مواد لازم :
آرد کامل : 730 گرم آب : 450 گرم نمک : 1 ق غ مخمر مایع : 200 گرم

سلام به دوستان هاراجی عزیز. حالتون چطوره؟ روز اردیبهشتی تون بخیر عزیزان هاراجی. کیا عاشق نان صنعتی هستن؟ دوستان ویژگی تمام نان های صنعتی بافت نرم و متخلخل شون هست. زیبایی ظاهری هم از ویژگی دیگر این نان هاست. خب چطور می تونیم یک نان صنعتی رو در خانه بپزیم؟ کار سختی ست و زمان زیادی میبره.. اما نگران نباشید کافیه طبق این دستور العمل با صبر و حوصله پیش برید. عکس مرحله به مرحله کار رو براتون می ذارم تا بتونید خمیرتون رو با خمیر اصلی مقایسه کنید. امیدوارم این آموزش براتون مفید باشه. در وسط کار متوجه می شید که پخت این نان چقدر زحمت داره.


مخمر و آب گرم رو مخلوط کنید و ده دقیقه بهش استراحت بدید. مخمرتون مانند تصویر زیر می شه. مگر این که تاریخ مصرفش گذشته باشه پس به این مرحله دقت کنید تا نان تون خراب نشه. می تونید از مخمر خشک هم استفاده کنید. تصویر اول مخمر فشرده یا تر و تصویر دوم مخلوط مخمر و آب هست.

نان صنعتی


مخلوط مخمر رو در کاسه ی بزرگی بریزید. آرد رو طی چند مرحله به مخلوط مخمر اضافه کرده و هر بار با مخلوط کن دستی هم بزنید. هم زدن رو تا جایی انجام بدید که خمیر یک دستی به وجود بیاد. در کاسه رو با پارچه نخی بپوشانید و به خمیر یک ساعت استراحت بدید. بعد از یک ساعت نمک رو در کاسه ی خمیر بریزید و با دستان مرطوب خمیر رو با نمک مخلوط کنید. چهار گوشه ی خمیر رو مانند تصویر زیر بالا بکشید و روی مرکز خمیر پایین بیارید. حالا دوباره روی کاسه رو بپوشانید و نیم ساعت دیگه به خمیر استراحت بدید. این عمل کشیدن گوشه های خمیر و جمع کردنش در وسط و سپس استراحت سی دقیقه ای خمیر رو چهار تا پنج بار تکرار کنید. این کار باعث می شه به بافت متخلخلی برسید. 

 در این جا یک خمیر کاملا چسبناک خواهید داشت. وقتی خمیرتون به دمای اتاق رسید در مرحله آخر بهش یک ساعت استراحت بدید. 

نان صنعتی

نان صنعتی


شاید باعث حیرت شما بشه اما در این مرحله باید کاسه رو با سلفون بپوشانید و به مدت دوازده ساعت در یخچال قرار بدید. حالا باید به خمیر شکل بدیم. خمیر حسابی پف کرده است. روی میز کار تون رو به خوبی آرد پاشی کنید. خمیر رو روی سطح آرد پاشی شده بذارید و با چاقو به دو قسمت مساوی برش بزنید. هر قسمت رو با دست گرد کنید و باز نیم ساعت استراحت بدید. 

 چانه های خمیر رو روی میز کار با دست بچرخونید و بچرخونید تا کشش سطحی ایجاد بشه.

نان صنعتی

نان صنعتی


خب فکر کنم متوجه شدید که پخت این نان چقدر صبر و حوصله می خواد. حالا دو تا پارچه نخی آماده کنید. مقداری آرد رو روی پارچه الک کنید. سطح پارچه باید کاملا با آرد پوشانده بشه. پارچه رو داخل کاسه ی بزرگی بذارید و یک چانه خمیر رو داخل پارچه قرار بدید. لبه های پارچه رو روی خمیر برگردونید. با چانه خمیر دوم همین کار رو انجام بدید. حالا کاسه ها رو سه تا چهار ساعت در یخچال قرار بدید. 

 به مدت چهل و پنج دقیقه فر رو با دمای پانصد درجه فارنهایت یا دویست و شصت درجه سانتی گراد گرم کنید. یک قابلمه رو با در بسته در فر بذارید تا گرم بشه. 


یک کاغذ روغنی بردارید و یک چانه خمیر رو داخلش بذارید. روی خمیر کمی آرد الک کنید و با دست روی سطح خمیر پخشش کنید. با چاقویی دندانه دار روی سطح خمیر رو مانند تصویر برش های سطحی بزنید. این برش ها هنگام پخت خمیر باز شده و شبیه یک برگ می شوند. قابلمه رو از فر خارج کنید و خمیر رو با کاغذ داخل قابلمه بذارید. در قابلمه رو ببندید و به مدت سی دقیقه در فر بذارید. بعد از این مدت در قابلمه رو بردارید و باز به مدت ده دقیقه خمیر رو در فر بذارید. باید روی نان کاملا قهوه ای رنگ شود. بعد از پختن نان, اون رو از فر خارج کنید و روی توری فلزی خنک کنید. چانه خمیر دوم رو به همین ترتیب بپزید و بذارید خنک بشه. نوش جان تون. 

 نان صنعتی

نان صنعتی

نان صنعتی

آخرین آموزش ها
برترین ها
همبرگر زن دستی Progressive ۳۹/۰۰۰