استانبولی با مرغ
مرغ را پاک می کنیم و پوست و استخوان هایش را جدا می کنیم و آن را می شوییم. گوشت مرغ را خرد می کنیم تا برای مراحل بعد آماده شود.
پیاز را به شکل نگینی خرد می کنیم. در تابه دو قاشق روغن می ریزیم و روی شعله متوسط می گذاریم و پیاز را در آن تفت می دهیم. بعد از کمی تفت، مرغ خرد شده را به آن اضافه می کنیم.
با تغییر کردن رنگ مرغ، نمک و زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه می کنیم و تفت می دهیم.
حدود یک و نیم لیوان آب روی مرغ می ریزیم و شعله را زیاد می کنیم تا آب بجوشد. همینکه جوشید شعله را ملایم می کنیم و در تابه را می گذاریم. حدودا 35 دقیقه باید صبر کنیم تا از پخت مرغ بگذرد. توجه داشته باشید که قرار نیست مرغ در این مرحله کاملا پخته شده باشد.
لوبیا سبز را خرد می کنیم. در ظرفی کمی آب می ریزیم و لوبیا سبز را در آن ریخته و صبر می کنیم تا آب بجوشد و لوبیا سبز را حدود یک ربع بپزد. وقتی آب لوبیا سبز تمام شد آن را از روی شعله بر می داریم.
پیاز دیگری را نگینی خرد می کنیم و در ظرفی که روغنش داغ شده، تفت می دهیم. تفت دادن را تا طلایی شدن پیاز ادامه می دهیم.
هویج را رنده می کنیم و همراه لوبیا سبز پخته شده به پیاز اضافه می کنیم. شعله را زیاد می کنیم و 5 دقیقه مواد را هم می زنیم تا آبشان بخار شود.
رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم و چند دقیقه تفت می دهیم تا رنگش تغییر کرده و خوشرنگ شود. فلفل سیاه و نمک و پودر زیره و پودر دارچین را به مواد اضافه می کنیم.
مرغ نیم پز شده و زعفران دمکرده را اضافه می کنیم و روی آن ها یک پیمانه آب داغ می ریزیم. شعله گاز را کم می کنیم و در تابه را می گذاریم. تا یک ساعت زمان می دهیم تا مواد خوب پخته و جا افتاده شود. در یک ربع پایانی پخت آبلیمو را اضافه می کنیم.
برنج را بعد از خیس کردن و پختن، آبکش می کنیم. در قابلمه چند قاشق روغن می ریزیم و روی گاز می گذاریم تا گرم شود. نان لواش را در قابلمه پهن می کنیم و نیمی از برنج را در قابلمه ریخته و از روی آن ادویه پلو را می ریزیم.
سسی که آماده کردیم را روی برنج می ریزیم و مابقی برنج را روی سس می دهیم و از روی آن چند قاشق زعفران دمکرده می ریزیم. شعله را کم می کنیم و دمی را روی در قابلمه می گذاریم. تقریبا بین 50 تا 60 دقیقه صبر می کنیم تا استانبولی با مرغ دم بکشد.
پس از دم کشیدن استانبولی با مرغ این غذا را همراه انواع ترشی و سالاد سرو می کنیم.
- آبلیمو یا آب نارنج میزان ترشی غذای شما را تعیین می کند پس آن را بر اساس ذائقه خود و خانواده کم و زیاد کنید.
- برای داشتن ته دیگ برشته از شعله پخش کن استفاده کنید و زمان بیشتری را بدهید تا همه جای ته دیگ سرخ شود.
- استفاده از گوجه در استانبولی با مرغ به این صورت توصیه می شود که پوست آن را بگیرید و ریز خرد کنید و سپس در غذا استفاده کنید. اما ترکیب رب و گوجه طعم و رنگ بهتری به غذا خواهد داد.
- اگر دوست داشتید می توانید بجای هویج رنده شده، سیب زمینی را نگینی خرد کنید و آن را موقع پخت مرحله آخر اضافه کنید. یا اینکه سیب زمینی ها را سرخ کنید و بعد از دم کشیدن برنج لای آن بریزید و بعد سرو کنید.
- استانبولی با مرغ را می توانید به صورت چلویی و دمپخت نیز درست کنید و در سس آن از قارچ و توت فرنگی و ... استفاده کنید.