حلیم گندم با گوشت گوسفند
به نام خدا
سلام به هاراجی های دوست داشتنی و مهر بان ...
حلیم گندم با گوشت گوسفند در ماه مبارک رمضان در وعده های غذایی افطار و سحری خیلی خوب و برای معده مناسب است.
درست کردن حلیم گندم خوشمزه و مقوی فوت فن و حوصله خاص خودش را دارد که مهمترین اصل هم زدن مداوم و انتخاب نوع گوشت برای طبخ است.
گندم را با دقت پاک کرده و بعد تمیز می شوییم و با توجه به حجم گندم آن را در داخل قابلمه مناسبی می ریزیم و آب کافی اضافه می کنیم تا 24 ساعت در آب خیس بخورد.
حال در ادامه آب گندم خیس خورده را عوض می کنیم و روی حرارت با شعله متوسط می گذاریم تا به جوش بیاید سپس شعله حرارت را ملایم کرده و روغن مایع را اضافه می کنیم و هم می زنیم.
تقریبا باید 4 ساعت بپزد تا گندم ها خوب مغز پخت شوند در این مدت زمان هر از گاهی هم بزنید تا حلیم گندم ته نگیرد.
بعد از زمان مقرر که خوب گندم ها پخته شدند آن را از صافی عبور می دهیم تا اگر پوست گندمی وجود داشت از حلیم گندم جدا شود.
پیاز را پوست گرفته و تمیز شسته و سپس آن را به چهار قسمت قاچ کرده و در داخل قابلمه مناسبی می گذاریم.
گوشت گوسفند را تمیز شسته و برای این که راحت و زود تر پخته شود آن را ریز ریز خرد کرده و به پیاز اضافه می کنیم.
بعد دو پیمانه آب می ریزیم و روی حرارت با شعله متوسط می گذاریم تا به جوش بیاید.
مقداری نمک اضافه کرده و درب قابلمه را می گذاریم و حرارت شعله را ملایم می کنیم تا گوشت بپزد.
بعد از حدودا دو الی سه ساعت که گوشت گوسفند مغز پخت شد آن را ریش ریش می کنیم و به حلیم اضافه می کنیم تا اندکی گندم و گوشت گوسفند ریش ریش شده با هم بجوشند.
اواخر ساعت پایانی حلیم را باید مرتب و آرام آرام هم بزنید تا ته نگیرد و نسوزد بعد وقتی حلیم به غلظت کافی رسید آن را از روی حرارت بر دارید تا از حرارت آن کاسته شود.
حال حلیم گندم با گوشت گوسفند ما آماده شد آن را در داخل ظرف سرو ریخته و مقداری پودر دارچین می ریزیم و هم چنین به مقدار دلخواه شکر پاشیده و در کنار خانواده محترم میل کنید.
نوش ... جان ...
می توانید هنگام سرو مقداری روغن حیوانی روی حیلم گندم با گوشت گوسفند بریزید که پر کالری شده و بعد میل کنید.
گندم را بعضی افراد بعد از پخت آن را با چرخ گوشت چرخ کرده و کاملا پوره می کنند و بعد گوشت گوسفند پخته ریش ریش شده را اضافه کرده و می گذارند بجوشد که در این صورت حلیم بازاری درست کرده اند که مناسب برای کودکان و افراد کهن سال است.
اگر حلیم گندم با گوشت گوسفند رژیمی دوست داشتید باید در پایان بدون کره یا روغن و هم چنین بدون شکر میل کنید.
اگر حلیم گندم با گوشت گوسفندی را می خواهید کش دار بپزید باید در انتخاب گوشت دقت کنید معمولا برای کش دار شدن حلیم از گوشت دنده ی گوسفندی استفاده می کنند که بعد از پختن آن نباید با غذا ساز و یا میکسر پوره کنید همین که بعد از پخت ریش ریش کنید کافی است.
از گوشت سر سینه و گوشت گردن گوسفند هم برای طبخ حیلم گندم استفاده می کنند.
کسانی که گیاه خوار هستند و رژیم لاغری دارند باید حلیم گندم را بدون گوشت درست کرده و میل کنند.
بهتر است گندم را بدون پوست برای طبخ حیلم گندم استفاده کنید در غیر این صورت باید آن را بعد از پخت از صافی عبور دهید تا پوست گندم ها جدا شوند.
اگر می خواهید حلیم مقوی و لذیذی داشته باشید بعد از پخت هنگام خوردن مقداری کنجد روی حلیم گندم با گوشت گوسفند بپاشید بعد میل کنید..