webpaz logo
جستجو

خورشت قیمه نجفی نذری

مواد لازم :
گوشت گوسفند : 200 گرم نخود : 200 گرم رب گوجه فرنگی : 3 قاشق غذاخوری زعفران دمکرده : 3 قاشق غذاخوری پودر دارچین : به میزان لازم زردچوبه : به میزان لازم زیره سبز : به میزان لازم هل : به میزان لازم فلفل سیاه : به میزان لازم نمک : به میزان لازم گلاب : 1قاشق غذاخوری پیاز : 3عدد پودر لیمو عمانی : به میزان لازم

مرحله اول تهیه قیمه نذری نجفی:

برای شروع کار و تهیه این غذای خوشمزه ابتدا باید 1عدد پیاز را خرد کرده و ابتدا با زردچوبه و سپس کمی فلفل تفت دهیم تا طلایی و سرخ شود (شما می توانید نمک را در همین ابتدا با زردچوبه و فلفل اضافه کنید یا در انتها و موقع جا افتادن خورشت آن را اضافه کنید) سپس گوشت خورشتی گوسفندی را که قبلا شسته و خرد کرده ایم و آب آن گرفته شده به موادمان اضافه می کنیم و خوب با پیاز و نمک و فلفل و زردچوبه تفت می دهیم. در مرحله بعد نخود که قبلا به مدت 12 ساعت خیس کرده بودیم و طی چند مرحله آب آن را عوض کرده بودیم (برای از بین بردن نفخ نخود این کار را انجام می دهیم)  را به مواد اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم. سپس تقریبا یک کاسه بزرگ آب جوش یا ولرم را داخل قابلمه ریخته و با مواد ترکیب می کنیم و درب قابلمه را می بندیم و اجازه می دهیم تا خوب پخته شود.

قیمه نذری نجفی



وقتی که گوشت و نخود پخته شدند و آب آنها تقریبا رو به تمام بود، مواد را از روی گاز برداشته و با یک گوشت کوب این مواد را که شامل گوشت و نخود می باشد خوب می کوبیم تا به صورت گوشت و نخود کوبیده آبگوشت شود یعنی مثل یک خمیر ملایم. سپس این مواد را به سسی که در مرحله سوم آموزش آن داده خواهد شد اضافه می کنیم و خوب مخلوط می کنیم و روی گاز با شعله ملایم قرار داده و اجازه می دهیم خوب پخته شده و جا بیفتد. در انتها این خورشت به شکل یک خمیر ملایم و خوش رنگ با عطر و بوی فوق العاده و طعم عالی تبدیل می شود.

قیمه نذری نجفی

مرحله سوم تهیه قیمه نذری نجفی:

برای تهیه سس این غذا ابتدا  در ظرفی دیگر (قابلمه یا ماهی تابه) ابتدا 2 عدد پیاز را خرد کرده و با کمی روغن سرخ می کنیم  و به آن 3 قاشق رب گوجه فرنگی اضافه می کنیم و خوب رب را با پیاز و روغن تفت می دهیم تا رنگ رب تغییر کند و تیره تر شود البته نباید رب بسوزد زیرا طعم غذا زمخت یا تلخ می شود. سپس مابقی ادویه هایی که داریم شامل: دارچین، زیره سبز، هل، فلفل سیاه، نمک، زعفران دمکره و گلاب را به مرور و هر کدام به فاصله 1 دقیقه اضافه می کنیم بدین صورت که ابتدا دارچین را اضافه کرده و کمی تفت می دهیم سپس زیره سبز و بعد از تفت آن هل را اضافه کرده و به همین ترتیب همه ادویه ها را اضافه کرده و تفت می دهیم و اجازه  می دهیم همه با هم ترکیب شده و جا بیفتد.

وقتی سس آماده شد نباید خیلی آبکی یا خیلی غلیظ باشد (شما باید موقع آماده شدن سس به این نکته توجه کنید) در انتها و بعد از آماده شدن سس، همه مواد شامل گوشت و نخود کوبیده به همراه سس مورد نظر را با هم ترکیب می کنیم و در آخر پودر لیمو عمانی را اضافه کرده و دوباره به مدت کوتاهی مثلا 10 دقیقه روی حرارت قرار می دهیم و مواد را با هم روی حرارت ترکیب می کنیم تا خوب مخلوط شده و جا بیفتد.

قیمه نذری نجفی

غذا آماده است شما می توانید این غذا را با برنج نوش جان کنید و از طعم آن لذت ببرید.

آخرین آموزش ها
برترین ها
لیف سیلیکونی مخزن دار ۸۹/۰۰۰