ترشی مِتکا
مِتکا یا مُتیکه گیاهی کوهی و بسیار خوشمزه با خواص بسیار است که در برخی ارتفاعات شمال سمنان (روستای پرور) وجود دارد و مردم بومی شمال استان سمنان(پرور، شهمیرزاد و سنگسر) از آن در برخی غذاها و یا درست کردن ترشی استفاده می کنند. متکاها را شسته و درون قابلمه ای میریزیم. درون آن به اندازه یک لیوان آب میریزیم و روی شعله کم می گذاریم تا نیم پز شود. پس از 10دقیقه آنها را آبکش کرده و می گذاریم هم آب آنها خارج هم سرد شوند. بانکه ای که برای ترشی انداختن استفاده می کنیم باید شیشه ای و کاملاً تمیز و خشک باشد. شوید، ترخون و مرزه خشک را باید به صورت لایه ای سر و ته و وسط بانکه بریزیم تا بوی آنها در ترشی به خوبی پخش شود و همچنین بتوان آنها را هنگام سرو از ترشی جدا کرد.
پس ابتدا یک لایه از سبزیجات خشکمان و نیز چند حبه سیر ریخته و چندلایه متکا روی آنها می چینیم، و این روند را تا تمام شدن متکاها انجام می دهیم و دوباره روی همه مواد نیز سبزیجات خشک و سیر میریزیم. حال نوبت ریختن سرکه است. سرکه را با نمک در ظرفی مخلوط کرده و به آرامی در بانکه میریزیم. روی بانکه را با یک نایلون پوشانده و درب آن را محکم می بندیم و آن را در جای خنکی قرار می دهیم. پس از 20 روز ترشی آماده می باشد اما هر چقدر بیشتر بماند جاافتاده تر می شود. بهتر است پس از این مدت آن را درون یخچال نگهداری کنید. توجه نمایید برای هر بار استفاده از ترشی از قاشق خشک و تمیز برای بیرون کشیدن متکاها استفاده کنید تا کپک نزند.