آش انار با کوفته قلقلی
به نام خدا
سلام به هاراجی های فعال ... و خوش اخلاق ...
ابتدا سبزی های جعفری و گشتیز و نعناع را پاک می کنیم بعد در داخل ظرف پر از آبی می ریزیم تا خیس بخورند بعد از 20 دقیقه تمیز آن ها را می شوییم و در داخل آبکشی ریخته تا آبشان گرفته شود سپس آن ها را روی تخته آشپز خانه خیلی ریز با چاقوی تیزی خرد می کنیم و آماده کنار می گذاریم.
سیر ها را برای این که راحت تر و زود تر پوستشان را بگیریم در داخل ظرف پر از آبی به مدت 20 الی 30 دقیقه می ریزیم بعد از این که پوستشان را گرفتیم در داخل ظرفی رنده می کنیم و آماده کنار می گذاریم.
گوشت گوساله را تمیز شسته و بعد آن را با چرخ گوشت چرخ می کنیم و آماده کنار می گذاریم.
بعد پیاز ها را پوست گرفته و تمیز شسته سپس در داخل ظرف مناسبی خیلی ریز خرد می کنیم.
حال نصف پیاز را آماده کنار می گذاریم.
به نصف پیاز الباقی گوشت چرخ کرده را اضافه می کنیم و مقداری نمک و فلفل و زرد چوبه پاشیده و دو سوم سبزی های خرد شده از جمله جعفری ، گشنیز ، نعناع
اضافه کرده و هم چنین یک سوم سیر رنده شده را اضافه می کنیم و مواد را با قاشق زیر و رو کرده و هم می زنیم و در صورت لزوم با دستان تمیز مواد مخلوطی را وز می دهیم تا کاملا مواد در هم درگیر شوند.
حال در ادامه در داخل تابه مناسبی چهار قاشق غذا خوری روغن سرخ کردنی می ریزیم و بعد مایه کوفته قلقلی را با دستان تمیز در اندازه های توپ تنیس گرد کرده و در داخل تابه می چینیم و تابه را روی حرارت با شعله متوسط می گذاریم با فاصله زمانی 4 الی 5 دقیقه کوفته قلقلی ها را می چرخانیم تا همه طرف آن ها سرخ و برشته گردد سپس حرارت را خاموش می کنیم.
بعد نصف پیاز خرد شده را در داخل قابلمه مناسبی می ریزیم و سه قاشق غذا خوری روغن سرخ کردنی را اضافه نموده و بعد قابلمه را روی حرارت با شعله متوسط می گذاریم و آن را تفت می دهیم تا از خامی درآمده و نرم و سبک گردد.
حال در ادامه باقی مانده سیر رنده شده را اضافه نموده و هم می زنیم تا بوی سیر بلند شود سپس مقداری نمک و فلفل و زرد چوبه و پودر زیره را به مواد مخلوطی اضافه می کنیم و مواد را هم زده و زیر و رو م کنیم تا مواد با هم کاملا مخلوط شوند و تفت می دهیم تا ادویه ها نیز از خامی درآیند.
در آخر لپه را تمیز می شوییم و همراه آب مرغ به مواد مخلوطی اضافه می کنیم و مواد را مجددا زیر و رو کرده و هم می زنیم تا کاملا با هم مخلوط شوند.
بعد از مدتی که آش انار شروع به جوشیدن کرد درب قابلمه را می گذاریم و حرارت شعله را ملایم می کنیم تا به مدت یک ساعت بجوشد بعد از زمان مقرر رب انار را اضافه می کنیم و خوب چند با هم می زنیم تا کاملا با سایر مواد مخلوطی ترکیب شود.
حال در ادامه کوفته قلقلی های آماده را اضافه می کنیم و درب قابلمه را گذاشته تا 20 دقیقه دیگر آش انار بجوشد تا کوفته قلقلی ها کاملا مغز پخت شده و آش روغن انداخته و جا بیافتد.
حال در آخر انار را دانه کرده و بعد از زمان مقرر که آش انار با کوفته قلقلی کاملا پخته شد قابلمه را از روی حرارت بر می داریم و مقداری از آش انار و کوفته قلقلی را در داخل ظرف سرو می ریزیم و با انار دانه شده و ماست چکیده و باقی مانده سبزی های خرد شده تزیین می کنیم.
نوش ... جان ...