سس پروانسی
مواد لازم :
گوجه فرنگی : 4 عدد موسیر : 4 عدد ریحان : به میزان لازم روغن زیتون : 1/4 لیتر آبلیمو : 1 عدد پوست لیمو : چند تکه سرکه سفید : 6 قاشق سوپخوری پودر شکر : 1 قاشق چایخوری نمک : به میزان لازم فلفل : به میزان لازم
ماهیتابه را روی شعله ملایم اجاق قرار داده و حدود سه قاشق روغن زیتون را در آن گرم مینماییم. سپس موسیر خرد شده و ریحان را اضافه کرده و تا زمانی که نیمه شفاف شود به آرامی به پخت آن ادامه میدهیم. در مرحله بعد، آب لیموترش را گرفته و پوست شسته شده آن را رنده میکنیم و گوجه فرنگی خرد شده و پودر شکر را نیز اضافه مینماییم. مواد مخلوط شده را به خوبی هم زده و اجازه میدهیم تا کمی بپزد. سپس سرکه سفید و کمی روغن را به همراه نمک و فلفل اضافه مینماییم. شعله را طوری تنظیم میکنیم تا به جوش آید و چند دقیقه به جوشیدن خود ادامه دهد. سپس با کم کردن حرارت اجاق گاز اجازه میدهیم تا حدود یک ربع به آرامی پخته شود.
نکته: این سس را میتوان به صورت گرم و به همراه غذاهایی همچون ماهی پخته شده در فر میل نمود.