webpaz logo
جستجو

چلو خورشت کدو با مرغ

مواد لازم :
کدو : ۶ عدد برنج : ۴ پیمانه پیاز : ۲ عدد روغن سرخ کردنی : به مقدار لازم گوجه فرنگی : ۵ عدد غوره : به مقدار لازم رب گوجه فرنگی : به مقدار لازم نمک ،فلفل، زردچوبه : به مقدار لازم زعفران دمکرده : به مقدار لازم سیر : ۳ حبه دارچین : به مقدار لازم مرغ : 4 تکه


ابتدا کدوهامونو خوب میشوریم و پس از شستشو پوستشو میگیریم و به صورت ورقه ای ولی از طول برش میدیم باید یاداور بشم که کدوها رو برش نازک بزنیم. یکی از دلایلی که خیلی ها علاقه ای به خورشت کدو ندارن همین موضوعه که زیاد از طعمش خوششون نمیاد برای اینکه اغلب به صورت کلفت برش میزنن و خوب سرخش نمیکنن و میزارن بپزه تا سرخ شه به همین دلیل تو خورشت طعم دلنشینی پیدا نمیکنه ولی اگه به صورت نازک برش بدیم و خوب سرخ بشه مطمئن باشین نظرتون عوض میشه.

حالا زمانی که برش دادیم یه تابه رو برمیداریم و روغن میریزیم داخلش و میزاریم رو حرارت تا خوب داغ بشه زمانی که داغ شد کدوهای ورقه شده رو میریزیم داخلش و شروع میکینم به سرخ کردنش و کمی هم نمک میزنیم موقع سرخ کردن. حتما دو طرف کدوها رو قشنگ سرخ میکنیم تا طعم بهتری داشته باشه تو خورشتمون. بعد ازاینکه سرخ شد میزاریم رو حوله هایی که روغن رو میگیره تا روغن اضافی کدوها گرفته بشه.

در ادامه نوبت مرغمون هستش اول خوب میشوریمش و میزاریم آبش بره سپس یکی از پیازهامونو برمیداریم خوب میشوریم و پوست میکنیم و به صورت نگینی درشت خرد میکنیم و میزاریم کنار. حالا یه قابلمه برمیداریم و مرغهارو به همراه پیازهایی که خرد کردیم میریزیم داخل قابلمه و بعد کمی آب هم اضافه میکنیم به اندازه ای آب بریزید که بهمون در آخر پخت ۱ لیوان آب مرغ بده. حالا قابلمه رو میزاریم رو حرارت کمی هم نمک و زردچوبه میرزیم داخلش و میزاریم که مرغهامون بپزه.



زمانی که مرغمون خوب پخت مرغها رو از قابلمه در میاریم و میزاریم کنار تا کمی خنک بشه که موقع سرخ کردن بافتش از هم جدا نشه و بعد آب مرغمون رو از صافی رد میکنیم تا یه آب مرغ یکدست داشته باشیم. حالا یه تابه برمیداریم و توش روغن میریزیم و میزاریم رو حرارت تا روغنش داغ شه زمانی که روغن داغ شد مرغها رو که پخته بودیم و میرزیم داخلش و شروع میکینم به تفت دادنش و زمانی که دو طرفشو کامل تفت دادیم از روغن در میاریم و میزاریم رو حوله ایی که روغن رو میگیره.

در ادامه میریم پیاز دوممون رو میشوریم و به صورت خلالی خرد میکنیم و میزاریم کنار. حالا نوبت گوجه فرنگی هاس خوب میشوریم و بعد از وسط به دو قسمت تقسیم میکنیمشون و میزاریم کنار. یه تابه رو بر میداریم و روغن میریزیم داخلش و مزاریم رو حرارت تا روغنش داغ شه وقتی داغ شد روغنمون پیازهایی که به صورت خلالی برش داده بودیم رو میرزیم تو روغن و شروع میکنیم به تفت دادنش همین که سبک شد زردچوبه رو بهش اضافه میکنیم و مجدد تفت میدیم همین که طلایی شد ربمون رو میریزیم داخلش و تفت میدیم تا بوی خامی رب گرفته بشه سپس گوجه رو هم بهش اضافه میکینم تا کمی هم گوجه ها سرخ بشه و بعد از اون مرغها رو میریزیم داخل تابه یه تفت سطحی میدیم و بعد آب مرغی که داشتیم رو آرام اضافه میکینم و در تابه رو میزاریم.

کمی که به جوش اومد کدوهای سرخ شده رو هم گوشه تابه میچینیم و سپس نمک و فلفل و دارچین و زعفرانمون رو هم بهش اضافه میکنیم و در نهایت نوبت غوره ها و سیرمون هست که خردش کردیم که آنها رو هم میریزیم داخل خورشتمون و در تابه رو میبندیم و حرارت رو هم کم میکنیم و میزاریم خورشتمون کامل جا بیفته و به روغن بیفته.



در این مرحله نوبت برنجمونه. چون میخواهیم برنج آبکشی درست کنیم، برنج رو از قبل با نمک زیاد خیسش میکنیم سپس برنج رو میشوریم تا نمک اضافیش بره. حالا یه قابلمه رو برمیداریم و پر آب میکنیم و میزاریم رو حرارت زیاد تا آبش به جوش بیاد همین که آب تو قابلمه جوشید برنج رو با کمی نمک میرزیم داخل قابلمه و یه هم میزنیم و میزاریم چند تا جوش بخوره.

باید یاداور بشم بهترین زمان آبکش کردن برنج موقعی هستش که اگر ۱ دونه برنج رو برداریم و از وسط نصف کنیم اگه یه نقطه سفید داخلش بود اون موقع بهترین زمان آبکش کردنه، وقتی برنج رو آبکش کردیم یکم آب سرد میریزیم روش تا بهم نچسبه و بعد قابلمه رو برمیداریم و برنج رو داخلش میریزیم و کمی آب و روغن میدیم روش و میزاریم برای دم تا ۴۵ دقیقه دیگه برنجمون هم آماده است. حالا همرا با خورشتمون سرو میکنیم. نوش جان.


آخرین آموزش ها
برترین ها