webpaz logo
جستجو

رشته پلو

مواد لازم :
برنج : 3 فنجان رشته پلویی : 200 گرم نمک : به میزان دلخواه روغن : به میزان لازم پیاز : 2 عدد بزرگ کشمش : 1 فنجان خرما : 8 عدد زعفران دم کرده : 1 قاشق چایخوری نان لواش : 2 عدد دارچین : 1 قاشق چایخوری زردچوبه : به میزان لازم

سلام امروز می‌خواهیم با هم طرز تهیه غذای رشته پلو را داشته باشیم قبل از هر چیزی باید بهتون بگم که این غذای بومی شهر‌های مشهد و اردبیل و کرمانشاه است و البته هر کدام مواد متفاوتی دارد. و باید بگم که این غذا با ترکیبات گرمی که دارد وعده‌ی مناسبی برای ناهار یا شام در روزهای سرد سال هست.
آماده سازی مواد برای پخت: ابتدا برنج خود را حداقل برای ۳۰ دقیقه در مقداری آب و نمک قرار دهید. مورد مهمی که وجود دارد این است که رشته‌های پلویی کمی شور هستند پس مراقبت باشید میزان نمکی که استفاده می‌کنید مناسب باشد تا غذا شور نشود به سلامتی شما آسیبی وارد نگردد.
 سپس خرماها را نصف کرده و هسته‌ی آن‌ها را در بیاورید. پیازها را خرد کنید.
روش پخت: کمی روغن داخل تابه ریخته و روی حرارت قرار دهید کمی صبر کنید تا روغن گرم شود و پیازها را داخل تابه بریزید. توجه کنید که روغن داغ کمک می‌کند که پیاز داخل تابه نچسبد اگر قبل از ریختن پیازها هم کمی نمک داخل روغن بریزید از پرتاب شدن قطرات روغن به بیرون جلوگیری کرده‌اید. پیازها را تفت می‌دهیم تا طلایی رنگ شوند خب حالا زمان آن رسیده که زردچوبه و دارچین را به پیاز اضافه کنیم و با هم آن‌ها را تفت دهید. سپس کشمش و خرما  را اضافه کرده و تا وقتی که این دو نرم شوند روی حرارت قرار می‌دهیم. زمانی که نرم شدند تابه را از روی حرارت برداشته و کنار می‌گذاریم.
  

  اکنون زمان آن رسیده است که قابلمه‌ای را آب کرده و روی اجاق گاز بگذارید و صبر کنید تا آب به جوش آید سپس برنج را داخل آن بریزید و با حرارت ملایم برنج‌ها را هم بزنید.
چند دقیقه قبل از زمان مناسب برای آبکش کردن برنج، رشته‌ها را به آب جوش اضافه کنید. نکته‌ی مهمی که در پخت رشته وجود دارد این است که رشته خیلی زود نرم و له می‌شود، پس دقت فرمایید که بیش از حد در آب جوش نماند. زمان مناسب برای آبکش کردن برنج زمانی است که اطراف برنج نرم شده و مغز آن کمی خام است. زمانی که این حالت پیش آمد برنج و رشته‌ها را با آب ولرم آبکش کنید.
27.jpgبرای داشتن یک ته دیگ عالی کمی روغن در قابلمه‌ی خود بریزید نان را به اندازه‌ی کف قابلمه برش بزنید صبر کنید تا روغن شما در قابلمه گرم شود سپس نان را قرار داده کمی صبر کنید تا نان شما برشته شود سپس برنج و رشته و کشمش‌ و خرماهای آماده را لایه لایه درون قابلمه بریزید. برای این که بخار بهتری پلوی شما بکند می‌توانید چند سوراخ با ته کفگیر خود درون برنج‌ها ایجاد کنید. حرارت را کم کنید. رشته پلو نیاز دارد به مدت ۳۰ الی ۴۵ دقیقه با دمای مناسب دم بکشد. در ۱۵ دقیقه آخر زعفرانی که از قبل دم کرده‌ایم را با مقدار روغن یا کره ترکیب می‌کنیم و روی پلو می‌ریزیم. البته اضافه کردن روغن یا کره در این مرحله به اختیار شما بوده و می‌توانید اضافه نکنید و همان زعفران را روی برنج خود بریزید. امیدوارم لذت کافی را از این غذا ببرید.

26.jpg

آخرین آموزش ها
برترین ها
آبمیوه گیر دستی طرح آبپاش ۴۹/۰۰۰