webpaz logo
جستجو

کلوچه شکری و زیره

مواد لازم :
زرده تخم مرغ : یک عدد خامه : یک قاشق چای خوری شکر : یک پیمانه شیر پرچرب : یک پیمانه آرد سفید : 3ونیم پیمانه زیره : یک قاشق غذا خوری خمیر مایه : یک و نیم قاشق چای خوری بکینگ پودر : یک دوم قاشق چای خوری نمک : یک چهارم قاشق چای خوری روغن : نصف پیمانه کنجد : به مقدار لازم


در ابتدای کار اول خمیر مایه رو عمل میاریم. برای این کار یک چهارم شیر مون رو می ذاریم تا ولرم بشه. در حدی که گرم باشه ولی دست رو نسوزونه. شیر رو به دمای مناسب می رسونیم و بهش یک قاشق چای خوری شکر رو بهش اضافه می کنیم و هم می زنیم تا خوب حل بشه. وقتی که خوب حل شد حالا خمیر مایه رو به شیر اضافه می کنیم و هم می زنیم تا تقریبا توی شیر حل بشه. وقتی که تقریبا توی شیر حل شد درش رو می ذاریم و اجازه می دیم تا بمونه و به عمل بیاد و کف کنه.


آرد سفید و بکینگ پودر و نمک رو با هم ترکیب می کنیم و سه بار الک می کنیم تا بافت آرد خوب و نرم و یک دست بشه و گلوله ای نداشته باشه. شکر رو به آرد اضافه می کنیم. زیره رو به آرد اضافه می کنیم و هم میزنیم. می تونیم زیره رو هم نیم کوب کنیم و هم سالم بریزیم کاملا سلیقه ای هست. روغن و شیر باقی مونده مون رو می ذاریم روی حرارت تا گرم بشه. وقتی که دمای شیر به دمای مورد نظر مون رسید حالا از روی حرارت برش می داریم و به خمیر اضافه می کنیم. خمیر مایه رو هم بهش اضافه می کنیم و خوب ورز می دیم تا یک دست بشه و یک خمیر لطیف و چسب ناک به ما بده. خمیر رو کمی ورز می دیم و گرد می کنیم و داخل ظرف چرب شده می ذاریم تا بمونه و ور بیاد و تقریبا حجیم بشه. می ذاریم به مدت دو ساعت بمونه و استراحت کنه.

 کلوچه شکری و زیره

کلوچه شکری و زیره


خمیر بعد اینکه ور اومد و حجمش تقریبا دو برابر شد میاریمش و از ظرف درش میاریم و کمی با آرد ورز می دیم تا از چسبندگیش تقریبا کم بشه. این خمیر برای این که خیلی چسبنده هست دیر ور میاد و وقتی هم که ور میاد حجمش کاملا دو برابر نمیشه و فقط کمی حجیم میشه. خمیر رو روی سطح کار باز می کنیم. قطر خمیر باید حدود چهار میلی متر باشه. روی خمیر رو با استفاده از پنل سوراخ سوراخ می کنیم.

کلوچه شکری و زیره


با استفاده از کاتر خمیر رو قالب می زنیم و داخل سینی فر قرارش می دیم. وقتی که خمیر های قالب خورده رو به سینی انتقال دادیم باز هم روی خمیر ها سوراخ ایجاد می کنیم تا خمیر داخل فر پف نکنه. فر رو از قبل با دمای صد و شصت الی صد و هفتاد درجه سانتی گراد گرم می کنیم.

یک دونه زرده تخم مرغ مون رو توی ظرف مناسب می ریزیم و خامه رو بهش اضافه می کنیم و هم می زیم و با قلمو روی کلوچه ها رو رومال می زنیم. کمی کنجد می پاشیم و سینی رو داخل فر قرار می دیم. اجازه می دیم تا کلوچه ها به مدت پانزده دقیقه توی فر بمونه و خوب بپزه.

کلوچه شکری و زیره

کلوچه شکری و زیره


بعد از سپری شدن مدت زمان لازم برای پخت کلوچه هامون سینی رو از فر در میاریم و می ذاریم تا کلوچه ها خنک بشن و خوب خودشون رو بگیرن. وقتی که کلوچه ها خنک شدن حالا اون ها رو از سینی جدا می کنیم و می ذاریم داخل ظرف مناسب و سرو می کنیم.

این کلوچه رو می تونید توی ظرف در بسته داخل یخچال به مدت دو هفته نگه دارید.

بر اساس سلیقه تون می تونید میزان زیره کلوچه رو کم یا زیاد کنید.

دقت داشته باشید حرارت فر زیاد نباشه و همین طور به مدت بیشتری داخل فر نمونه چون باعث میشه که کلوچه ها خشک و ترد بشن و سفتی نا خوشایندی بگیرن که اصلا مورد قبول نیست و به عنوان یک کلوچه اصالا نباید خشک بشه.

برای طلایی شدن سطح کلوچه ها می تونید در سه دقیقه آخر پخت شعله های بالایی فر ر روشن کنید و اجازه بدین تا بمونه و خوب طلایی بشه.

برای مواد رو مال می تونید به جای خامه صبحانه از ترکیب زعفران دم کرده و کره آب شده استفاده کنید. در صورت تمایل می تونید کمی هم شکر روی کلوچه ها بپاشید.کاملا سلیقه ای هست.

می تونید به جای کنجد از خشخاش سیاه استفاده کنید.

کلوچه شکری و زیره

کلوچه شکری و زیره

آخرین آموزش ها
برترین ها
ظرف غذای یک طبقه Lunch Box ۹۹/۰۰۰